mandag den 16. juli 2007

Fix til iTunes Plus

Jeg har i dag været syg og har brugt noget af tiden på at blive glad - nemlig fordi jeg er ved at have min N95 i stand til at kunne bruge iTunes Plus filer, som er blevet synkroniseret med min telefon ud fra en iTunes playlist.

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det næsten også - jeg venter nemlig lige på at der bliver udviklet en version af det program jeg skal have installeret på telefonen, for at få iTunes Plus filerne til at virke.

Inde på Tech Transit bloggen sidder Joshua King og har arbejdet med det samme problem - at få de nye iTunes Plus filer til at virke sammen med Nokia telefoner. Problemet ligger i at Apple smider noget ekstra information ind i musikfilerne, som Nokia musikafspilleren ikke forstår. Han har lavet noget research om hvad der går galt og der er åbenbart kun en enkelt byte som skal skiftes i filerne, for at få dem til at virke. Derfor har han skrevet Plus Music Fixer som du installere på din telefon. Programmet scanner telefonen igennem for iTunes Plus music og ændre denne ene byte, så filerne virker i Nokia afspilleren.

Jeg har lige testet programmet og det fejler, men jeg har fået at vide at fejlen skyldes at han havde været lidt doven i programmeringen og ikke sørget for at der var understøttelse for "underlige" tegn, så som Æ Ø Å osv. Han har lovet at der snart er en opdateret version af programmet klar til download. Lige så snart jeg har testet den opdateret version, skriver jeg igen.

Så skrev jeg også noget om at synkronisere sin telefon med iTunes. Det er rigtigt. Det virker ikke helt på samme måde som med en iPod, men det er noget jeg kan leve med. En søgning på nettet viste mig nemlig en guide hos Mobil er os som viser hvordan man bruger programmet iTunes Agent til at synkronisere musikken.

Som en side note, har jeg afbestilt mit 4 GB micro SD kort - prøver at bestille et andet sted, men der er vist rimelig kø på at få fat i det.

4 kommentarer:

Chris sagde ...

Tak for linket - jeg er meget glad hvis du har fået noget ud af »iTunes-vs-mobiltelefon-guiden«. Jeg synes selv det fungerer rigtig godt.

Har du prøvet at gøre det samme med Windows Media Player (WMP)?

Anders Lund sagde ...

Hov, der er sku nogen som læser min blog! :-D

Ja, jeg er også rigtig glad for det lille program. Og som du selv siger, ja, det fungere rigtig godt.

Jeg har lige forsøgt at kopiere en af de filer fra min telefon som er blevet fixet, men WMP11 afviser den. Kan ikke forstå formatet.

Chris sagde ...

;-)

Jeg er meget glad for de links du smider til os på mobilmag.dk og jeg vil gerne opfordre dig til at kommentere vores indlæg, hvis du har meninger eller erfaringer. Det er sjovest, når der er lidt ping-pong.

Jeg spurgte til WMP, fordi jeg har forsøgt at synkroniserer med min N95 - der er noget med, at N95 er "født" klar til at synkronisere med WMP. Jeg var meget utilfreds med resultatet - jeg kunne f.eks. kun få WMP til at smide filerne på roden af hukommelseskortet - ikke i en mappe.

Jeg ville bare høre, om du har oplevet noget af det samme - eller om det var mig, der spassede i det.

Anders Lund sagde ...

Jeg har desværre ikke nogen erfaring med at synkronisere med WMP, men det kunne godt være jeg skulle prøve i fremtiden.

Har dog alt min musik i iTunes - men som et forsøg kunne det være interessesandt at se om det rent faktisk virker.

Jeg mener dog at jeg lige i starten, da jeg havde fået telefonen, forsøgt at synkronisere telefon og WMP. Kan dog ikke huske resultatet.