tirsdag den 5. juni 2007

Erfaring med batteriet

Nu har jeg jo haft telefonen i en hel uge og har fået en lidt større erfaring med batterilevetiden. Jeg ved ikke helt præcist hvad der skete på min tur fra Hellerup til Sorø og til Virum, som gjorde at batteriet blev drænet helt.

Jeg er dog senere kommet i tanke om at jeg kiggede på batteriniveauet efter min ankomst til Sorø og her var der kun gået en streg væk. Uheldigvis havde jeg så ikke holdt øje med niveauet efter at jeg havde hørt musik og downloadet noget på 3G, som ellers kunne give et billede af hvad det er der suger strøm.

Men det viser i hvert fald at, hvis man kan stole på batteri indikatoren, så tager GPS funktionen ikke så meget strøm. Det var alligevel en times kørsel, hvor den kun tog 1 streg på batteriet. N95 har 7 streger i sin batterimåler. Dvs. at man ville kunne bruge GPS i 7 timer inden batteriet gik flat. Måske vil jeg lave en test i weekenden og se hvor lang tid den egentlig kan køre.

Det er måske ikke så tosset endda. Flere tests, hvor hver "hovedfunktion" bliver testet for at se hvor meget det æder af batteriet:
- GPS
- Musik via højtaler
- Musik via høretelefoner
- Radio via højtaler
- Radio via høretelefoner
- Video
- Taletid (er der nogen som gider at ringe til mig?)
- Video tale (igen, er der nogen som gider at ringe til mig?)
- Vlan tændt

Andre ting?

1 kommentar:

Chris sagde ...

Hvis du har 3G (dual - både GSM og 3G) slået til og befinder dig i områder med "pletvis" 3G-dækning, så suger telefonen virkelig på batteriet fordi den forsøget at finde et 3G netværk.

Jeg har skrevet om ni tweaks der forbedrer batterilevetiden på Nokia N95 med 328% - giv evt. dit besyv med...